Huisartsen

In ons centrum werken drie huisartsen. Zij worden ondersteund door doktersassistenten en praktijkondersteuners. U kunt zich bij onze huisartsen inschrijven als u woont in de wijk Nellestein. Is uw vaste huisarts niet beschikbaar? Dan kunt u altijd bij een van de andere zorgverleners in het gezondheidscentrum terecht.

 

 

Van maandag 10 juni tot en met vrijdag 09 augustus 2024, loopt er in onze praktijk een coassistent mee. Haar naam is Fiona Rigutto. Het kan zijn dat u eerst door haar wordt gezien en daarna door de huisarts.  Als u dit liever niet wilt, dan kunt u dit aangeven bij de assistente. Wij hopen dat Fiona een mooie leerzame tijd bij ons zal hebben.

 

Per 1 juli 2024 start een nieuwe Arts in opleiding (AIOS) in ons centrum. Haar naam is Martje van der Wilt en zij werkt op maandag, woensdag en vrijdag.

Onze huisartsen zijn:

Marleen Kunst nw

mevr. M. Kunst

Huisarts

BIG-nummer: 49044543401
Aanwezig: maandag, woensdag en donderdag

Birgit nw

mevr. B. Oostveen

Huisarts

BIG-nummer: 49048469501
Aanwezig: dinsdag, donderdagochtend en vrijdag

Karin Bloemendal NS

mevr. K. Bloemendal

Huisarts

BIG-nummer: 89916724401
Aanwezig: maandag, woensdag, donderdagochtend en vrijdag

Even voorstellen

Huisarts Marleen Kunst
werkdagen: maandag, woensdag en donderdag

 

Inmiddels ruim 21 jaar werk ik met veel plezier als huisarts in Nellestein. Al die jaren doe ik (als één van de weinige huisartsen in Amsterdam) nog zelf consultatiebureau op woensdagochtend voor alle kinderen tot 4 jaar in onze praktijk. Heel leuk om sommige  baby’s van destijds nu als jongvolwassenen op mijn spreekuur te zien. Die continuïteit van zorg waarbij niet alleen de klacht maar alles eromheen (de context) meetelt, maakt voor mij het vak als huisarts eindeloos boeiend.

Een gezonde leefstijl kan veel klachten en ziekten voorkomen of verminderen. Tijdens consulten richt ik mij het liefst op wat mensen zelf kunnen doen om hun gezondheid te verbeteren, als het nodig is schrijf ik natuurlijk ook medicatie voor volgens onze NHG richtlijnen.

Naast mijn werk in de praktijk geef ik les over spoedzorg aan huisartsen in opleiding en ben ik actief in diverse commissies van de huisartsen dienstenpost.

 

De gezonde leefstijl probeer ik zelf in de praktijk te brengen door meestal op de fiets naar mijn werk te komen en als de werkdag het toelaat tussen de middag een stukje in het park te wandelen. Mijn vrije dagen vul ik ook voor een groot deel met sporten: tennis, fietsen, schaatsen en yoga.

Zeker nu mijn 2 kinderen allebei de deur uit zijn heb ik daar meer tijd voor!

 

Huisarts Birgit Oostveen
werkdagen: maandag, donderdag en vrijdag

 

Recent heb ik me gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen in de huisartsenpraktijk. Maar u kunt met alles bij me terecht. Praten over psychische zaken, acute zorg bij ernstige lichamelijke klachten, kleine ingreepjes zoals het weghalen van moedervlekken of het plaatsen van spiraaltjes, juist de afwisseling maakt het werk wat mij betreft zo interessant!

Ik probeer organisatorisch alles zo goed mogelijk te regelen in de praktijk. We zijn onderdeel van de koepel “stichting GAZO” van inmiddels 9 gezondheidscentra die ons ontzorgt, maar we beslissen zelf hoe we dingen lokaal regelen.

 

Vanwege de oudereninteresse heb ik het afgelopen jaar hard gewerkt aan een boek over ouderenzorg in de huisartsenpraktijk, het is in mei 2023 verschenen:  “ouderenzorg in de huisartsenpraktijk. Het is meer voor collega’s dan voor patiënten geschreven, maar wellicht bent u toch geïnteresseerd.

Ik woon samen met mijn man en twee puberende schatjes in de Watergraafsmeer. Ik sport om mijn hoofd leeg te maken, tennis en vooral hardlopen, in 2022 en 2023 liep ik zelfs een marathon, maar nu wat korter en langzamer door de natuur bij voorkeur!

Huisarts Karen Bloemendal
Werkdagen: maandag, woensdag, donderdagochtend en vrijdag

Extra talen: Engels en Spaans

 

Het is heel bijzonder om huisarts te zijn en brede zorg te kunnen geven aan zoveel verschillende mensen. Ik leer elke dag weer van de patiënten in mijn spreekkamer en dat geeft mij een open blik op de wereld.

Ik heb, voordat ik de huisartsenopleiding ben gestart, brede ervaring opgedaan bij verschillende specialisaties in het ziekenhuis. Ik ben dus een allround huisarts en je kunt mij terecht voor alles wat bij de huisartsenzorg hoort zoals acute zorg, langdurige klachten en psychische problemen. Ik plaats ook spiraaltjes, doe kleine ingreepjes zoals het verwijderen van plekjes en neem biopten. Ik vind het bovenal belangrijk om met een holistische blik naar uw gezondheid te kijken.

 

Naast mijn werk hou ik ervan om de natuur in te gaan: op de racefiets, wandelend, op de sup, maar het liefst tijdens een koude winter op de schaatsen. Samen met mijn man, familie of met vrienden geniet ik graag van alles wat Amsterdam te bieden heeft zoals concerten en lekker eten. Door yoga blijf ik in balans.

 

Ik nodig u graag uit op mijn spreekuur om samen na te denken over uw gezondheid.

 

 

Waarom mag uw huisarts geen geneeskundige verklaring afgeven?

Een geneeskundige verklaring mag alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts die een onafhankelijke beoordeling van uw situatie kan maken.

Ook beschikbaar in Engels, Duits, Frans, Turks, Arabisch, Pools, Spaans en Papiamento.

Uw huisarts doet mee aan het Academisch Huisartsennetwerk AMC (AHA)

Dit is een samenwerkingsverband tussen het Academisch Medisch Centrum (AMC)  en huisartsen in de regio. Uw huisarts maakt zo wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Hierdoor kan de zorg van de huisarts aan u als patiënt worden verbeterd.

Lees er hier alles over.

More information.